Family vacation is the most fun.

 Assalamualaikum !!

Heyya! semalam terupdate tetiba, malam bute lak tu. sape la nak bace kan. hehe. aku dah jnji kan nk update full cite aku pergi jalan bercuti ngn family aku. bercuti dlm Malaysia jer pun, kecoh ahhh. ey ey! nampak tak tajuk aku ape kat atas aku. This vacation with my family, and berbaloi tau. bukan selalu.

Dah macam perkara biasa family aku ni kalau nk pergi mane2 without any plan. tanpa fikir panjang terus gerak pegi Perlis.hari tu nak pegi, mase tu la kemas beg.. elok kan perangai. haha. btw kat Perlis ade rumah Paklong aku. so pagi2 lagi kami dah gerak, baru aku sedar Perlis tu jauh rupenya.. maklumlaaaa, ni la first time aku pegi sana. sedih kan. jauh giler der, naseb baik la bukan aku yg drive. ngeh ngeh!

On the way nak ke sana, aku melayan lagu aje, konon tgh layan mood nak oliday la ni. hee. and one thing yg aku bangga ni aku kurang tido dalam kete. kalo tak tu, jln jauh sikit tido bukan main lagi. skrg tak dah.. aku dah boleh nikmati perjalanan aku usha rumah kmpung. perhhhh. aku suka kot.

aku teruja gilaaaaa sebab umah paklong betul2 di kelilingi sawah padi. Aku senyum paras telinga tawu. betapa hepinya aku sampai semua orang perasan muke jakun aku tu. *sigh* Maklumlaaa, ni pun kali pertama aku pijak tanah sawah. aku bukan nak bajet aku ni org bandar sgt, bukan, sian weh aku xde kampung.



malam tu bermalam kat rumah paklong, sebab esok tiket feri nak gi Langkawi pukul 8pg, bestnya la umah kampung, sejukkkkk... lena kot aku tido malam tu. lagi sekali, aku terujaaaaa gila aku naik Feri. Maklumlaaa, ni pun kali pertama aku naik feri. Sebelum ni aku nak gi mane naik feri? haha. tapi aku x suke sgt naik feri sebab aku bosan tunggu. haha.



Sampai je kat Langkawi, aku pelik ah. Langkawi ramai penduduk ke hape? macam laut manusia kat sini. ramai orang kot. mula la part paling adventure bg aku ngn family. Dgn org ramai mcm ni, celah mane nak dapat kete sewa? hotel? jgn cakap laaa... ini lah dia, main redah jer.. mencanak kitorang carik kete sewa ngn hotel sume.. sumpah la ade. mmg takk. tanya sana, tanya sini, msg member2 aku kot2 kalo dorg tau contact kete sewa kat situ. syukur la, lepas 4 jam baru dpt kete sewa. 4jam weh aku duduk kat jeti tu.

Haaa. serik weh. serik. Hotel lak, semua hotel yg kami nmpk, kami tanye sume full. Jgnkan 5 bintang, 18 bintang pun xde weh.. sume Full! Budget hotel jgn cakap laaa... lagi la xde harapan kan. haha. penat mencarik, kitorang pegi jalan2 dulu. heee.. saat aku hampir give up, maka 9.30 malam baru la dapat hotel tu pun lepas akak aku mengayat dgn power. *power lah kak*

Lega. esok dah tempah bot nak tgok pulau ke pulau. byk bende nak buat tapi mane sempat, ade sehari jer. pagi2 dah siap dan let go mama! mak aku eksaited jugak laaa... theeehe! aku boleh cakap bot ni laju gak la. aku tak mabuk laut. xde xde. aku cool. haha. tapi kipong aku, muke violence jer bila naik bot. cuak ah tu. haha. dah dah. korang layankan aje gmba aku ni. sorry la, aku patutnya wat video jer kalau nak cakap byk2 kan. heeee..
Island Hopping! 
Ni pegi Pulau Dayang Bunting dulu. heee.. ape la name mcm tu, tapi mmg nmpk mcm bunting.


panas woooo... rendam kaki lama lama. bagi tejukkk.. 


what a happy family! i hope i will have a my own family too :)) me + myfuturehusband + childrensss. haha! then, aku nak bawak korang gi makam Mahsuri. so buat sape2 tak tau sape Mahsuri tu sila Google la, tak kuase nak cite. hee. 

Arwah dah Mahsuri ni. sobsob =.='




antara bende yg aku jeles sgt, dekat langkawi kereta idaman saya, kete murah jer, tapi tak mampu2 jugak. sobsob. kat langkawi, dorang pakai kete ni macam hape jer. bersepah sepah. mane tak nya, harga half dari KL kot, jeles jeles.


Pulau Beras Basah. Jgn la tanya aku nape name dia camtu. haha.
bestnya pantai diaaa... kalau la hari2 aku leh lepak sini. dahsyat nye, internet laju gila kot kat sini. dia punya air, jernih sgt... leh nmpk kaki dlm tu.. ade rezeki nk diving lak. teringin kot...


even penat, panas and macam2 hal nak dapat kete sewa la, hotel la, tapi aku enjoy sgt. mule2 tu ade la nak give up skit. ade lak 'Pickles' yg cheer me up balik. Thnks! heee.. spend ur holiday ngn family mmg best, jgn la takut bosan la, x cool la x hang out ngn kawan2, kawan2 boleh datang dan boleh pergi. tapi family... tu jer la satu-satunya. so, kerugian lah sape2 yg tak luangkan masa dgn family dia. Agree?

Thanks Allah. Syukur :) I love my family. 

Thanks sudi bace!

8 comments:

  1. waaaaaaaaaa beshnya..
    fyka popn bru2 ni g bercuti kat taiping..
    tp xkesempatan nk update lg sbb pic ade kat akak.

    ReplyDelete
  2. myza nape pipi shining2 nih? pkai mekap cm ailyl ke? haha :)

    ReplyDelete
  3. besnya..
    family vacation boleh tmbah ksih syg sesama ahli kluarga..=)

    ReplyDelete
  4. wa..beshnye.. da lame x g bercuti :P

    ReplyDelete
  5. bestnyaaaaaaaaaaaaaa :((( kite xde kg huuuuu

    HOI KITA TADE PUN DALAM GENG AYAM *nngis*

    ReplyDelete
  6. nak kg kat langkawi plissss. T__T

    ReplyDelete