Happy Birthday Awak!

 Assalamualaikum..

Maaflah private blog ni tanpa mention awal awal. siyesli tak serius nak private, tapi bila pikir balik,  ade baiknya private.. dan ade buruknya private, dan, aku susah nak buat keputusan sebenarnya. tp setiap ape yg aku wat ni ade la sebabya.


21.1 - Birthday Encem!
Master plan : suprise buat julung-julung kalinya dalam hidup dia.

dia pernah bagi tau aku, tak pernah orang celebrate bevday dia. tak pernah dia dapat suprise. jadi untuk tahun ni aku dah plan nk wat untuk dia. aku nak kali ni bevday yg dia x dpt lupe seumur hidup dia. dan ni jugak kali pertama aku buat suprise tuk dia selama hampir 5 tahun kami kapel. 3 tahun pertama kapel tu x dpt smbut sebab aku masih skolah.

seminggu sebelum


survey kawan2 tempat best.. nak makan ape, nak buat mcm mne.. dan dah siapkan to-do-list. idea kawan2 mmg best, sume mmber aku mmg support habis, semua nak join.. haha, punye la smgt aku nk buat bevday dia. mak aku adalah org penting, sebab dia akan siapkan semua menu tuk hari tu. dan kwn2 pun dah ade tugas masing2 tuk hari tu. dan tugas aku, berlakon mcm xde pape. haha

plan asal di landa sedikit masalah, syukur ade jalan lain wlaupun last minit.. memang kelam kabut la, risau kot kalau ape yg di rancang x menjadi.. mmg terima kasih sgt2 kat mmber2 aku, dorang la paling byk tolong.. wlaupun aku x de bajet yg tinggi..nak wat gempak, asalkan aku dapat gembirakan hati dia.

21 Januari 

kek dah amik, makanan dah anta, orang sume dah smpai, semuanya selesai. harap semuanya akan berjalan lancar. aku lak yg neves tau.

malam dah, saya ajak awak makan kat luar. ini adalah penipuan pertama. awak macam biasa jer, awak kacak malam tu. cair saya. tapi sy takkan gi tau awak rancangan sbnrnye. haha. kemudian sy ajak awk pegi umah condo kwn sy, konon saya nak amik asigment sy. mule2 sy pegi sorang.. sebab sbnrnye bevday awak akan di sambut kat situ, kat tepi swimming pool. sy tgok sume dah siap. sume dah ready. then saya suruh dorang nyorok . saya nak bawak awak.

awak tgu dlm kete. sy kol awak konon sy takut nak naik lift. sy kate ade mamat2 kat bawah tu. ok, ni penipuan kedua. then awak dtg tgok xde sape2 pun... err..dorang dah blah (tipu lagi) kite tunggu je lift, tapi tibe2 sy ajak awak pergi toilet. awak kate tumpang je la umah mmber tu.. tapi sy nk, konon sy tak tahan. awak ikutkan je. sy masuk toilet dan awak pun.

tapi ade satu masalah lagi. rambut awak tak setting lagi, tak pacak2 lagi, tak encem. nnt kang amik gmba awk x elok. sy suruh awak pacakkan rambut awak, tapi awak x nak. mati2 awak x nak. awak kate nt dlm kete buat. tpi mcm2 la sy ckp. nnt kawan sy nmpk awk x encem la, ape la.. alasan x leh blah kan. awk tetap xnk. sampai awak fedup nak masuk kete. xnk teman sy. haha. isau dah ni.. sy buat2 merajuk tarik muke 18juta, baru awak setting rmbut. hensem dah! success!

then kite nak naik, tapi sy mengadewww nak naik lift lain. (sebab nak lalu depan swimmgpool) dan ketika itu kawan mainkan peranan penting. dorang mucul dengan kek depan mate awak smbil nyanyi ramai2. awk terdiam. awak mcm batu.   awak terkejut kah? haha! awak, sy nmpak muke awak sebak, awak terharu eh..


kite potong kek same2. kita main suap suap. sy simpan lagi video nye. mcm pengantin baru kita suap2. hehe. awak geram ngn sy, awk hampir nak marah sy sebabkan hal rmbut.. tapi ni lah sbnrnye. sorry awak. sy takde niat nak tipu atau main2kan awak. geram awak tu smpai awak x kelip mate tgok sy. padan muke awk dah kena suprise.

awak suke kek tu, sy happy sgt. pandai jgk sy pilih. awk kan cerewet sikit bab kek ni..  kita siap buat game malam tu, main muzikal chair... haha. fun gila, awak 3 org terakhir. khusysuk tgok korang rebutkan 2 kerusi. awak jatuh terduduk. yg awak pergi rebut ngn zain yg debab tu nape.... mmg la terduduk. pecah perut ktorang gelakkkk.. dan tahniah zain. kau menang!

lepas tu kita main 'passabelle'. main tepuk2 atas peha sendiri dan peha org sebelah kita. sy, awak dan Zik 3 yg terakhir. sy kalah dgn awak. sobsob. tapi awak menang! yeay! dan sebagai hadiah.... kite campak awak dlam kolam.. hahaha! sume tu saya yg suruh.. haha..

malam berlalu dengan indah sekali... kite balik dgn lencun lencun. hehe.. sy buatkan awak kad sebesar alam tau! hehe. sy buat sendiri, sorry awak x cantik sgt. selalu cantik..hehehe. awak, terima kasih..

tapi semua ni tahun lepas, suprise pertama dan terakhir yang dapat sy buat untuk awak. hari ni, terlalu sepi. sy beli kek, sy tulis nama awak. tapi akhirnya saya makan sndiri. awak, maafkan saya, terlalu sikit apa yg sy buat tuk awak nak di bandingkan dgn ape yg awak dah buat tuk sy...

sy tak perlu cakap kan. awak tau saya sayangkan awak setiap masa. hari2 awak tanye. sy tak pernah bosan, sebab jawapan sy tetap sama. saya sayangkan awak dan cinta saya tuk awak. tapi skrg, saya ralat.. xde lagi soalan tu..


Selamat hari lahir. takkan pernah lupe hari-hari yg kita lalui dengan bersama.. 
takkan pernah lupa hari2 penting kita. dan paling penting,
takkan pernah lupa tuk doakan awak.. 
Maafkan saya, tahun ni saya takde kad untuk awak, 
saya takde suprise tuk awak, saya xde hadiah tuk awak.. 
tapi saya ade doa yg berpanjangan untuk awak..


Thanks sudi bace!

16 comments:

  1. seronoknya.. buat serprais memang best. lepak sampai ke pagi, main tepon telor :D

    ReplyDelete
  2. myza,tabah erk...
    smoga arwah bahagia disana..
    doakn yg terbaik utk dye..=)
    al-fatihah..

    ReplyDelete
  3. sbr ye myza :)
    u are strong girl..
    doakn yg terbaik untuk arwah.

    ReplyDelete
  4. segala takdir, segala yg trjd ad hikmahnyer..
    semoga awk tabah dn doakan semoga roh arwah berada di sisi Ilahi dn berada dalam golongan kekasih-Nya..

    ReplyDelete
  5. sabar ye myza. saya rasa apa yang awak rasa...
    take care myza. may Allah bless his soul, insyaAllah.

    ReplyDelete
  6. buat laaa suprise party untuk ynn pulak <3 hihi meleleh air mata kita lagi untuk entry ni. eh haah ynn xpnah buat supprise party ke apa ke untuk budak buncit tu :(

    ReplyDelete
  7. ngis buat kali ke 2 ble bca entry ni...
    hope myza tabah..sesungguhnya ALLAH s.w.t lebih sygkn dye.

    ReplyDelete
  8. kak myza..saba ak..moga arwah dtmptkan besama org2 beriman :))

    ReplyDelete
  9. lagi nak meleleh airmata ni. myza, awak lah manusia yang sangat tabah yang pelangi pernah jumpa..semoga semua ni dapat tabahkan awak menghadapi dunia nie...

    ReplyDelete
  10. sedih :'(
    akk ,kuatkan semangat tao ! huhu

    ReplyDelete
  11. touching...
    pape pun all the best myza!

    ReplyDelete
  12. salam..

    sis.. beshnye ble bce kenangn smbut burfday..
    tp..nper taun dah xder surprise..??
    erm..xper..kuatkan semangat ye..harap tabah tau..
    =)

    ReplyDelete
  13. entry myza,mesti buat mimi touching...btw, i love ur story~
    share is caring~
    hahahaks~
    ;)

    ReplyDelete
  14. myza.. same date dgn bufday papa rina.. :)

    rina add myza dlm FB tau.. :)

    ReplyDelete